Club Sportiv Moto Fly Ro – Aerodrom Comana / Parcare aeronave cu paza 24 ore

“Dracula Fest” Comana

Pe 27 septembrie 1461, acum 550 de ani, a avut loc slujba de sfintirea a Bisericii Manastirii Comana, intemeiata de Vlad Tepes (Dracula). La acea data, domnitorul probabil nu banuia ca in mijlocul codrilor din Comana isi va gasi si  sfarsitul. Comana este un loc cu foarte multa istorie pe metrul patrat, totul a inceput cu Vlad Tepes, apoi a urmat familia Cantacuzino care si-a ingropat pe rand membrii intre zidurile manastirii, al doilea razboi mondial a transformat Delta Neajlovului intr-un cimitir de avioane nemtesti, englezesti si romanesti, iar la Comana se afla cel mai vechi nod de cale ferata din Romania. Istoria contemporana este legata de o serie de personalitati pentru care Comana reprezinta caminul familiei, locul de creatie si locul de depanat amintiri cu prietenii: Gellu Naum, Ana Blandiana, Radu Theodoru s.a.

Istoria continua … Cafeneaua Neajlovului, mai demult loc de intalnire a mestesugarilor si negutatorilor, vestita pentru lautarii sai care aveau cate-un cantec pentru fiecare negustor vestit ( binenteles o parodie, cam cum gasim si in Cimitirul Vesel de la Sapanta) a fost refacuta, crama de la subsol a fost reinviata si binenteles au fost refacute si camerele de oaspeti, ca la orice han care se respecta. In mijlocul padurii, acum devenita Parcul Natural Comana, in jurul stejarului batran de 400 de ani unde a fost ucis Vlad Tepes, se afla o zona de agrement, amenajata cu mese, banci, izvor de apa. Prin Delta Neajlovului te poti plimba cu barca fara motor sau pe podurile de lemn amenajate ad-hoc. Salbaticia din jur are farmecul ei, asa spuneau prietenii nostri americani de la National Geografic, “charming wildness”. Muzeul Manastirii Comana adaposteste unelte mestesugaresti vechi, pietre funerare si costume de epoca. Un alt muzeu infiintat anul acesta in Comana este “Moara de hartie”.

Si suntem si noi, parte a prezentului istoric, Aerodromul Comana, iar al doilea motiv de sarbatoare pentru noi este implinirea unui an de activitate. In consecinta, va invitam sa participati la un eveniment ce imbina istoria cu prezentul, vechi si nou, de la 1 cal putere pana la peste 100 de cai putere !!!!

DRACULA FEST

Vineri – 30.09.2011

IARMAROC:  Targul mestesugarilor, Expozitie de carte, Expozitie ecvestra, Trageri la tinta

Baruri si restaurante

Locatia: Aerodrom “Moto Fly Ro” Comana

Sambata – 01.10.2011

IARMAROC

Festivalul sporturilor la sate (Cupa Vlad Dracula): stafeta cu obstacole, mini-fotbal

Locatie: Hanul Vlad Tepes

Dracula Aeroshow – Festival de costume zburatoare (Cupa Vlad Dracula – pentru acrobatie si cel mai frumos costum la sectunile: parasutism, motodeltaplan, paramotor si avion ULM)

Festivalul sporturilor la sate (Cupa Vlad Dracula): volei

Plimbari cu cai si trasura

Parada de costume de epoca

Stand de prezentare – Vasile Lupasc

Stand de body-painting

Spectacole

Baruri si restaurante

Carnaval – Let’s Party !!!! (Muzica, DJ, Cocktail-uri, Foc de tabara si alte surprize)

Locatie: Aerodrom “Moto Fly Ro” Comana

Duminica – 02.10.2011

IARMAROC

Festivalul sporturilor la sate (Cupa Vlad Dracula): Concurs de atelaje cu cai

Concurs “Strong Man Comana” Ed. I (Cupa Comana ) - cu participarea lui Vladimir Comorovschi

Demonstratie de maiestrie cu sabii -Cascadorii ” Action team” – cu participarea lui Cristian Prisecaru

Demonstratie Kamikaze Off-road

Baruri si restaurante

Locatie: Aerodrom “Moto Fly Ro” Comana

_______________________________________________________

Va asteptam cu cele mai traznite si mai ingenioase costume la super distractie, pe cei mai vanjosi ii invitam sa se antreneze din timp si sa arate intregii tari ce pot, cei care vor sa-si arate talentul la manuirea armasarilor sa-i treca pe regim alimentar adecvat, cei care iubesc sportul sunt invitati sa se inscrie sambata dimineata la probele de concurs, cei care au cort sa-l aduca pentru ca e loc destul … si parca mai era ceva ! (Partea aceasta e dintr-un banc: “Doi mosi stateau pe o banca in parc. Trece o tipa bine. Unul dintre ei spune: Mamaaaa ce-as mai pupa-o ! Celalalt completeaza: Si eu ce-as mai strange-o in brate. Pauza cateva secunde, dupa care unul dintre ei exprima nedumerit:…si parca mai era ceva !)

Organizatori: CLUB SPORTIV MOTO FLY RO si CAFENEAUA NEAJLOVULUI

in parteneriat cu PRIMARIA COMANA, DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET GIURGIU si  MUZEUL SATULUI BUCURESTI

 

Leave a comment for: "“Dracula Fest” Comana"


two − 1 =