Club Sportiv Moto Fly Ro – Aerodrom Comana / Parcare aeronave cu paza 24 ore

Radu Theodoru acasa la Aerodromul Comana

Scriam acum ceva timp despre vizita pe care am facut-o acasa la Dl. Radu Theodoru, General de Aviatie in Rezerva. Poate trebuia sa scriu de atunci ca ultimele cuvinte din acea duminica au fost “Nici nu stiti ce veti pati daca ati venit aici ! De mine nu scapati ! Trebuie sa zbor si cu aparatul acesta sa vad cum e.”

Azi asa, maine asa, poimaine la fel…pana intr-o zi cand se prezinta la aerodrom cu un aviz medical de la Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala cum ca poate zbura. Domnul general are 87 de ani si, binenteles, un creier de medic prezent a inceput sa fotografieze roseata din obraji ca semn de activitate cardiaca nu tocmai buna .. si nu intru in amanunte. Pai da, dar cred ca e ok la varsta aceasta sa ai tensiunea sistolica 145, ritm cardiac regulat si niciun semn de AVC. Am scapat in ziua cu pricina, deoarcece nu era vreme de zbor…

Insa dupa o frumoasa zi de sambata cu “prieteni de arme” la aerodrom l-am invitat pe domnul general la zbor. Duminica dimineata, la ora 7.00 domnul general era la aerodrom, echipat cu un combinezon de armata, asa cum ii sta bine gradului.

Pot spune ca si eu si Marian am fost emotionati, a fost un zbor istoric – Primul zbor cu Paramotorul pentru Dl. Radu Theodoru, petrecut in linistea unei dimineti la Comana, fara spectatori si fara presa, ceva pentru sufletul oricarui pilot. Ne simtim legati spiritual de acest om care este printre ultimii din generatia sa, in primul rand pentru ca ne-a transmis sentimentul ca am ajuns unde trebuie si, in al doilea rand, pentru faptul ca Marian a putut sa-i implineasca un vis.

Penultima inregistrare in Carnetul de Zbor – 1968 Aeroclubul Brasov, Aerodrom Ghimbav

Ultima inregistrare in Carnetul de Zbor in prezent:

<Aerodrom “Moto Fly Ro” Comana 2011

17.07.2011 / YR5127 / Paramotor

Aclimatizare – 1 ora, aterizare -2, inaltime 500 m, 07:40-08:40

Primul zbor cu Paramotorul

Pilot instructor: Marian Cojocaru

Pasager: Gen. Av. Radu Theodoru >

  

 

 

 

Leave a comment for: "Radu Theodoru acasa la Aerodromul Comana"


− three = 2