Club Sportiv Moto Fly Ro – Aerodrom Comana / Parcare aeronave cu paza 24 ore

Festivalul International de zbor si sport extrem Giurgiu – Editia a VI-a

Clubul Sportiv Moto Fly Ro condus de Marian Cojocaru, pilot si instructor de paramotor, organizeaza in perioada 4-6 mai 2012 a sasea editie a Festivalului International de Zbor si Sport Extrem la Aerodromul Comana situat in judetul Giurgiu, la 22 km de sudul Bucurestiului.

Prima editie a acestui eveniment avut loc in anul 2007 la Giurgiu, la fostul Aerodrom Malu Rosu de pe marginea Dunarii, fiind primul eveniment ce a strans intr-un cadru competitional si festiv totodata, sportivi ce activeaza in domeniile aeronautica, domeniul maritim, automobilism si motociclism sportiv.

Cunoscut pentru performantele sale la nivel national si international in domeniul motociclismului (ramura dirt-track) unde a reprezentat cu succes Giurgiu inca de la varsta de 6 ani, Marian Cojocaru si-a continuat cariera sportiva in domeniul aeronautic, unde se numara printre primii 3 piloti de acrobatii din lume la sectiunea paramotor.

A reprezentat cu succes nu numai Giurgiu, ci si Romania la toate competitiile si festivalele internationale, chiar daca financiar acest lucru nu a avut in spate decat eforturile personale si sprijinul prietenilor. De-abea acum, incepand cu februarie 2012, s-au pus in Romania bazele unei asociatii profesioniste a pilotilor de paramotor, prin intermediul careia se doreste promovarea acestui sport si peste hotare.

Pana in anul 2011 festivalul a continuat sa se desfasoare de ziua orasului Giurgiu la Aerodromul Malu Rosu, unde numarul de participanti a ajuns la aproximativ 7000 de persoane, purtand numele “Festivalul International de Zbor si Sport Extrem Giurgiu”. In anul 2011 locatia festivalului a fost mutata in zona turistica Comana, unde Marian Cojocaru a reusit sa infiinteze primul aerodrom privat din Giurgiu si, totodata, cel mai apropiat aerodrom de Bucuresti.

Festivalului International de Zbor si Sport Extrem Giurgiu a devenit FIZ-SE, fiind un nume mai usor de retinut, inclusiv de catre sportivii din afara tarii si fiind astfel inlaturat caracterul regional al manifestarii, devenind un festival al Romaniei. Evenimentul se bucura de o pagina dedicata www.festivalinternationaldezbor.ro putand fi accesata in limbile romana, engleza si franceza.

De asemenea, informatii despre activitatile ce se desfasoara la Aerodromul Comana, pot fi gasite si pe www.motoflyro.ro si blogul clubului www.blog.motoflyro.ro.

Alaturi de echipa Clubului Sportiv Moto Fly Ro, incepand de anul acesta, la Aerodromul Comana isi vor desfasura activitatea si membrii SkyDiving Center, organizatie ce face parte din “Romanian Parachute Association”, oferind celor interesati, posibilitatea de a face salturi cu parasuta si chiar de a urma cursuri de parasutism.

Clubul desfasoara o campanie intensa de comunicare pe canalele de social media ca Facebook si Twitter, precum si pe reteaua de business LinkedIn.

Interesul participantilor la eveniment este starnit de fiecare data de prezenta pilotilor straini si de posibilitatea celor prezenti de a face plimbari in zbor, alegandu-si aeronava dorita. Alaturi de activitatile de zbor, vor avea loc demonstratii de off-road, enduro si ATV. Locatia va avea mai multe puncte de deservire, existand si o zona destinata amplasarii corturilor si rulotelor. Accesul la acest eveniment este liber.

Cei interesati de urmarea cursurilor in vederea obtinerii licentei de pilot de aeronava ultrausoara (paramotor, motodeltaplan, avion ultrausor) sau brevetului de parasutist, pot obtine informatii de la pilotii instructori prezenti la eveniment.

Urmand acest pattern, FIZ-SE 2012 se va bucura anul acesta de un eveniment in premiera in Romania, lansarea primului paramotor construit in colaborare cu Marian Cojocaru de Avio Delta Design LTD. Ceremonia de lansare va avea loc pe data de 5 mai.

Acest proiect a fost demarat la inceputul anului, prototipul existent fiind un paramotor pregatit pentru interventii in conditii atmosferice dificile, avand posibilitatea de transport a unor greutati mai mari, autonomie crescuta, manevrabilitate facila ceea ce ofera posibilitatea pilotilor profesionisti de paramotor sa efectueze si zboruri utilitare.

Va reamintim faptul ca in luna februarie pilotul Marian Cojocaru a transportat in zbor alimente si medicamente sinistratilor din Valea Salciei, Jud. Buzau, in conditii meteo nefavorabile pentru alte aeronave, folosind un paramotor creat de el insusi.

(http://www.mediafax.ro/social/reportaj-salvatorul-cu-paramotor-sinistratii-luau-pachetele-aruncate-se-inchinau-si-imi-faceau-cu-mana-9244509 , http://www.youtube.com/watch?v=QnLMRcqguGc, http://www.guardian.co.uk/world/2012/feb/15/cold-snap-eastern-europe, http://www.tkinter.smig.net/News/index.htm, http://www.aptnvideo.net/pages/browse/player/player_frameset.jsp?item=212314)

Marian Cojocaru aterizand la Buzau – fotografia zilei pe Yahoo.com -

http://news.yahoo.com/photos/photo-of-the-day-slideshow-1309242001-slideshow/marian-cojocaru-flight-instructor-lands-powered-ultra-lite-photo-181840324.html

Acest eveniment continua sa ramana un trigger al turismului sportiv in Romania, adunand la fiecare editie personalitati remarcabile si promovand o zona cu un patrimoniu natural impresionant si inca neexploatat la adevarata lui valoare.

Pentru informatii, va stam la dispozitie la numerele de telefon: 0752073503, 0752073505, 0728132718 si la contact@motoflyro.ro, motoflyro@yahoo.com.

 

Leave a comment for: "Festivalul International de zbor si sport extrem Giurgiu – Editia a VI-a"


6 − = five